Einucent's Weblog

Pòrta de la chambra de durmir

Posted in Marengo by Mars on Març 8, 2010

Lutz s’a mainat de pintrar totas las fustarias. La pòrta de la chambra freta lo lino pel sol, coma vam metre un parquet, la deu imperativament èsser trenchada d’un biais que siá mens lonja.
La trenche a la sija sautadoira mas i a totjorn besunh de corrigir amb lo rabòt, la raspa e la lima, quora i a un nos que fai virar la lama.

Quela porta se dubrís de vers lo liech e oblija a dintrar dins la chambra en ‘nar costejar la paret allèra que la se sarra a 45° amb un radiator amai… (vejatz lo plan)
Pas question de la gardar entau, bosche tots los traucs, que sian sus la pòrta ò sus lo chambran, e ne’n chave d’autres a la bona plaça. Sus lo chambran, fau inversar de mança a dreita, sus la pòrta qu’es de ‘na fácia l’autra.

Coma fau pas sijar tròp luenh, los talhe au ciseu davant de chabar pròpament a la lima. Tamben, coma la fòrma seguís las fibras dau bòsc, i a besunh de jugar amb la pasta de bòsc per tornar trapar l’espessor que vai bien.

L’empaçament dau bloc de sarralh conven pas per i plaçar ‘na charniera, quò me damandaria de burinar dins lo tenon que ten los paneus que Lutz a cubert d’Isorel, tròp riscat, place laidons ma charniera mejana un pauc debas e trace un trauc de mai de far sus lo chambran.

Veiquí, un còp pintrada de son gris clar definitiu, pus ren se veu.

Las fòtos me disen que las son estadas presas entre lo 25 de genièr  e lo 2 de febrièr, queu post fai part de ‘na seria de tornar trapar l’istorique daus eveniments…

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: