Linteu de l’armari

Pitit retorn rapòrt a quò que mostrèi jà : Bastiguèi juscant’au niveu 2. Profieche d’aver pron de plaça per reperar la fòrma de mos blòcs que pausaran sus la potra. Sabe que me demòra (tant a Mança qu’a dreita) 90cm de montar (quò qu’es representat en puntejat), los pòrte sus ‘na regla…

Place ma potra, que son espessor sirà la parrièra un còp maçonada, puei mos blòcs de talhar (representats meitat trasparents) per dessur, en equilibri. Un per un, en tot reperar lor emplaçament teoric sus la potra.

Armat de ma regla e de n’encair, fau segre lo desnivelament dau plafond per fin d’aver un traçat equivalent sus mos blòcs. 2 entiers a man Mança, un entier e ‘na chasuda de meitat a man dreita. L’entre dos sira comblat amb un bocin de chasuda talhat au mai prèp, dau mesme biais que ‘na clef de voûte (manca qu’es pas ‘na voûte…)

Quò me fai daus blòcs sarrats au mai prèp de l’espandi qu’ai mestièr d’ocupar. Dins la practica, deuran èsser un pauc redusit per comptar amb l’espessor de peja entre chasque niveu. Un còp que son plaçats (en fòrça) dessenhe un trach equivalent a quò que faudria tirar.

Los place pel sòl e balhe un bon còp de la raspa magica de Christian per ne’n davalar lo niveu, d’un costat (lo naut) mai de l’autre (lo bas).

Calcule que podrai pas gaire apondre de la peja sus lo fons naut, un còp que siran plaçats ; amai quò risca de se tirar au moment de rasclar lo plafons per ‘ribar a la bona plaça. Per èsser segur de ne’n gardar pron, me chave un casdrilhatge que tendrá bien quò que tendrá… Lo casdrilhatge permet, d’un sens l’autre de verificar la prundor (aus crotzaments e d’un blòc l’autre)

Veiquí lo result que pogueretz jà veire i a quauques jorns.

Advertisements

One thought on “Linteu de l’armari

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s